Pòrtic de la Processó 2019

Pòrtic de la Processó 2019

El Papa Francesc demana una Església en sortida, atenta a les necessitats de les dones i els homes d’avui. Una processó és un símbol d’aquesta Església que surt dels temples i recorre els carrers de la ciutat. Caminem units i a la intempèrie. Passem davant la gent per portals i establiments. El vent ens porta la remor del Mare Nostrum.  Aquest llarg seguici en uns suscita devoció i en d’altres curiositat;  el repetim any rere any, seguint la tradició, honorant la memòria dels nostres avantpassats i ensenyant-lo a les noves generacions.

Atents a les orientacions de la pastoral diocesana, aquest any treballem l’eix de la fraternitat. I la Processó del Silenci és una gran experiència de fraternitat. Ens hi trobem tots homes i dones, grans i petits, de la terra i nouvinguts. Ens uneix un mateix esperit solidari: es manifesta en la preparació dels misteris, en guarnir els carrers,  en empènyer els passos, en portar la imatge del Sant Crist, en cantar el Record i Memòria. Tots trepitgem un mateix terra i a tots ens aixopluga un mateix cel. Tots som germans i germanes en la vida i en la mort.

Avui que a l’Església estem vivint un gran procés de purificació, recordem i revivim que  ja la passió i mort de Nostre Senyor Jesucrist fou un abús de poder: el just posat en mans dels malfactors; l’innocent blasmat i ridiculitzat; el Messies sofrent; el Baró de Dolors. I contemplem també Maria, Mare del Dolor. I en ella totes les mares que sofreixen per la sort dels seus fills, especialment aquells que són injustament empresonats, maltractats i occits.

Que a tots ens agermani el convenciment que la mort no és el final del camí, que encara que morim no som carn d’un dur destí.  Refermem la nostra fe que Ell és viu i que tots estem cridats a viure aquesta plenitud.

Procedim en pau.

Mn. Jaume Aymar i Ragolta

Rector de la Parròquia de Santa Maria