Coneix l’Associació

QUI SOM:

L ’Associació Processó del Dijous Sant de Badalona, és una entitat sense afany de lucre.

Hereva de l’antic Patronat de la Processó, es va constituir l’any 2007, està inscrita amb el número 6681 en el registre d’entitats religioses del Ministerio de Justicia, i amb el número 55 en el llibre de Registre d’Entitats Religioses de la Direcció General de Dret i d’entitats jurídiques de la Generalitat de Catalunya.

Col·laborem i donem suport a la Parròquia de Santa Maria de Badalona, en l’organització de la Processó del Dijous Sant i a tots els actes que han sorgit a redós d’aquesta. Així mateix, contribuïm a la dinamització dels actes que és celebren a la Setmana Santa de la ciutat.

ELS VALORS DE L’ASSOCIACIÓ:

. PATRIMONI.- Disposem d’un patrimoni que cal conservar. Tenim  misteris amb figures úniques,  fetes pels millors mestres imaginers del segle XVII, XVIII i XIX , i altres imatges construïdes a partir de l’any 1940, per escultors com Claudi Rius, Reixach-Campanyà, Causaràs, etc… Conservem una col·lecció de primer ordre en art barroc i modern.

. CULTURA.- Sense oblidar que els actes de Setmana Santa tenen un caràcter religiós, la Processó del Dijous Sant dóna l’oportunitat de gaudir d’un acte viu que s’ha perpetuat de generació en generació a través de gairebé 400 anys.

. TRADICIÓ.- Mantenim l’escenografia i l’estètica pròpia del segle XVII, mitjançant el tall del subministrament elèctric dels carrers, que s’il·luminen amb llànties de cera i les teieres de ferro forjat carregades amb fusta i teia.

Les flors que ornamenten els misteris mantenen un cromatisme diferent d’acord amb les seves característiques.

Demanem un silenci respectuós, qualitat del sobrenom de la Processó del Silenci.

. ACTUALITAT.- Hem restaurat la majoria de misteris i els elements que els componen: baiards, faldilles, llums, etc. Volem que hi participin totes les persones sense distinció de creences, gènere i origen. Els misteris conviden a la reflexió personal dels principals defectes humans (avarícia, enveja, traïció).

MEMBRES DE L’ASSOCIACIÓ:

Poden ser membres de l’associació totes aquelles persones fisiques i representants d’entitats i associacions que reuneixin les condicions exigides pel dret comú i acceptin els estatuts.

L’ Assemblea General és l’òrgan sobirà de l’associació. Està integrada per tots els membres de l’associació, amb veu i vot, per dret propi.

La Junta Directiva és l’òrgan executiu de l’associació . Actualment està integrada per:

President:                      Sr. Agustí Subirats Trias

Sots-President:          Sr. Joan Niubó Fonollà

Secretari:                      Sr. Lluís Corominas Fonollà

Tresorer:                       Sr. Abel Queralt Barberà

Vocal:                              Srta. Núria Sotero Lloreta

 

Logo de l'entitat Disseny d'Enric Vidal Famadas.Logo de l’entitat.
Disseny d’Enric Vidal Famadas.