A l’any 1991 va sorgir la idea de poder representar la Moixiganga a la Parròquia de Sta. Maria, i el Diumenge de Rams d’aquell mateix any el projecte es duia a terme. Es va representar tal com sempre s’havia representat en un escenari. L’única diferència, era que entre figura i figura es llegia un passatge de la Bíblia.
L’any 1992 es va incorporar a la representació els Estaferms, fet que donava més atractiu a l’acte. A ells els tocava ser els protagonistes en la primera part de la representació en que Jesús és empresonat. Les representacions s’han fet sempre en Diumenge de Rams, i així es dona pas al seguit d’actes de la Setmana Santa.
L’any 2000, s’incorpora a la representació l’Escola de Música Tradicional, que amb el so en directe de les gralles, sac de gemecs i altres instruments, fan que la escenificació sigui encara més majestuosa.
L’any 2002, s’estrena música, concretament la de l’entrada, que va ser composada per en Ricard Molina, i que es interpretada per l’Escola de Música Tradicional. Aquest any s’incorporen a l’acte els Castellers de Badalona i la Coral Gavina dels Pares Carmelites, que amb la seva aportació proporcionen a La Moixiganga un nivell i una solemnitat molt alts.
L’any 2004 es convoca el Concurs de Música Tradicional organitzat per La Bossa Verda del que resulta guanyador Àngel Vallverdú i es passa a tenir música pròpia.
Actualment l’entitat organitzadora és la “Colla Badalonina de la Moixiganga“