Qui som...

Associació Processó del Dijous Sant - Badalona

 L ’Associació Processó del Dijous Sant de Badalona, és una entitat sense afany de lucre.

Hereva de l’antic Patronat de la Processó, es va constituir l’any 2005, està inscrita amb el número 6681 en el registre d’entitats religioses del Ministerio de Justicia, i amb el número 55 en el llibre de Registre d’Entitats Religioses de la Direcció General de Dret i d’entitats jurídiques de la Generalitat de Catalunya.

Col·laborem i donem suport a la Parròquia de Santa Maria de Badalona, en l’organització de la Processó del Dijous Sant i a tots els actes que han sorgit a redós d’aquesta. Així mateix, contribuïm a la dinamització dels actes que és celebren a la Setmana Santa de la ciutat.

 

ELS VALORS DE L’ASSOCIACIÓ:

 

. PATRIMONI.- Disposem d’un patrimoni que cal conservar. Tenim  misteris amb figures úniques,  fetes pels millors mestres imaginers del segle XVII, XVIII i XIX , i altres imatges construïdes a partir de l’any 1940, per escultors com Claudi Rius, Reixach-Campanyà, Causaràs, etc… Conservem una col·lecció de primer ordre en art barroc i modern.

. CULTURA.- Sense oblidar que els actes de Setmana Santa tenen un caràcter religiós, la Processó del Dijous Sant dóna l’oportunitat de gaudir d’un acte viu que s’ha perpetuat de generació en generació a través de gairebé 400 anys.

. TRADICIÓ.- Mantenim l’escenografia i l’estètica pròpia del segle XVII, mitjançant el tall del subministrament elèctric dels carrers, que s’il·luminen amb llànties de cera i les teieres de ferro forjat carregades amb fusta i teia.

Les flors que ornamenten els misteris mantenen un cromatisme diferent d’acord amb les seves característiques.

Demanem un silenci respectuós, qualitat del sobrenom de la Processó del Silenci.

. ACTUALITAT.- Hem restaurat la majoria de misteris i els elements que els componen: baiards, faldilles, llums, etc. Volem que hi participin totes les persones sense distinció de creences, gènere i origen. Els misteris conviden a la reflexió personal dels principals defectes humans (avarícia, enveja, traïció).

MEMBRES DE L’ASSOCIACIÓ:

Poden ser membres de l’associació totes aquelles persones fisiques i representants d’entitats i associacions que reuneixin les condicions exigides pel dret comú i acceptin els estatuts.

L’ Assemblea General és l’òrgan sobirà de l’associació. Està integrada per tots els membres de l’associació, amb veu i vot, per dret propi.

La Junta Directiva és l’òrgan executiu de l’associació .

 

Logo de l'entitat Disseny d'Enric Vidal Famadas.Logo de l’entitat.
Disseny d’Enric Vidal Famadas.

 

Amics de la Processó

La Processó del Dijous Sant de Badalona, és una de les més antigues documentades de Catalunya. La nostra ciutat té motius per a presumir d’aquest patrimoni cultural i religiós que ha perviscut gairebé 400 anys.

L’associació us convida a formar part dels “Amics de la Processó” amb una única aportació econòmica anual per la quantitat que cadascú hi pugui destinar, que ens ajuda a les despeses d’aquest acte.

Aquesta col·laboració us dona dret a ser membres de l’associació i participar activament en la mateixa.

Butlleta de Soci - Inscripció

Amics de la Processó
Activeu el JavaScript al navegador per a poder completar el formulari.
Nom i Cognoms
Que voleu aportar
Ens possarem en contacte amb vosaltres el més aviat possible, per completar l'inscripció.
Desplaça cap amunt