Pòrtic de la Processó 2022

Quatre mots de lletra

Voldríem que enguany, la processó -després de dos anys de no sortir- esdevingués una gran marxa silenciosa pel centre de Badalona, amb la divisa de la pau. Caminem en grup, a diferent pas, però tots cap a una mateixa direcció, sabent que l’oposat a la guerra és sobretot la festa, la manifestació de la joia de viure, de creure i d’esperar que, després de la llarga foscor, s’obrirà la més bella clariana pasqual.

Mantinguem viva la memòria d’en Joan Soler Amigó, un dels qui la feu possible. Ell que va valorar i difondre tan la cultura popular farcida d’elements simbòlics en els que ens trobem reconeguts. 

La Processó del Dijous Sant és un acte de badalonisme: la religiositat i la cultura s’agermanen en manifestacions senzilles de bellesa sempre antiga i sempre nova: en el cant dels escolanets, en el sotragueig dels misteris, en els esforços dels portants del Sant Crist, en la vigilància atenta dels arrengladors, en el càntic evocador de les tres Maries i, sobretot. en la unció amb què hi participen milers de persones que hi desfileu meditant o que us la mireu contemplativament, amb respecte.

Gràcies a totes i a tots els qui la feu novament possible. 

Jaume Aymar Ragolta